Kök hücreyi nasıl üretiyorsunuz?
Her işlem öncesi ve sonrası sterilize edilen biyokabinimizde, alanında uzman ekibimiz sayesinde en güvenli şekilde üretim sürecimizi tamamlıyoruz. Baştan sona steril ekipmanla ve uygun ortamda üretim gerçekleştiriyoruz.
Laboratuvarımız mezenkimal kök hücre üretimi, saklanması ve işlenmesi için özelleşmiş olup, titiz çalışmalar eşliğinde küçük dostlarımıza hizmet vermektedir.
Donörleri nereden buluyorsunuz?
Donörlerimiz, yakın merkezlerimizde opere edilen sağlıklı dostlarımızdan oluşmaktadır. Küçük dostumuzun ailesinin müsaade etmesi halinde; basit operasyonlar sırasında uygun miktarlarda doku temini sağlıyoruz.
Hangi bireyler donör olabilir?
Donör dokularımız, tüm laboratuvar tahlilleri tamamlanmış, enfeksiyon taşımayan, metabolik bozukluğu olmayan ve genç yaştaki bireylerden sağlanmaktadır.
Hücreleri kontrol ediyor musunuz?
İzole ettiğimiz hücrelerden oluşturulan kültürler, bağımsız bir kuruluşta ilgili testlere sokulur. Her kültürümüzün seri numarası ve ilgili güvenlik testleri mevcuttur.
Uygulama nasıl yapılıyor?
Sistemik ve lokal olarak iki farklı şekilde uygulanabilir.
Sistemik uygulama nasıl yapılır?
Yavaş infüzyon şeklinde intravenöz olarak uygulanır.
Sistemik uygulamalar hangi hastalıklarda yapılır?
Otoimmun, metabolik veya Enfeksiyöz gibi vücut bütünlüğünü patolojik değişimlere uğratan hastalıklarda sistemik yani intravenöz uygulamalar tercih edilir.
Lokal uygulamalar kaç çeşittir?
Lokal dejenerasyon odaklarının oluştuğu yara, flegmon, demiyalizan plak oluşumu gibi durumlarda lokal uygulamalar tercih edilir. Lokal uygulama çeşitliliği, sadece doku çeşitliliği ile sınırlıdır. İntradermal, subcutan, intramuscular, subkonjuctival ve daha pek çok yolla lokal uygulamalar yapılabilir.
Bu tedaviye nasıl ulaşabilirim?
Mezenkimal kök hücre tedavisine; size en yakın Kök Hücre Uygulama Merkezi Veteriner Kliniklerinden, kendi hekiminiz yardımıyla veya bizi arayarak ulaşabilirsiniz.
Ne zaman sonuç alırım?
Mezenkimal kök hücre tedavisi, rejeneratif tıp ürünüdür ve genel prensibi rejenerasyon üzerinedir. Hasta üzerinde laboratuvar ve klinik sonuçları, ancak rejenerasyon odakları oluştuğunda gözlemlenir. Bu odakların oluşması bireyin yaşına, ırkına, hastalık geçmişine ve sekonder hastalıkların durumuna göre değişir.
Ortalama olarak 2 hafta ile 4 hafta arasında iyileşmeler gözlemlenmektedir.
Hangi hastalıklarda kullanılır?
- Non-Enfeksiyöz
- Astım
- Atopik Dermatit
- Gingivostomatitis
- Kronik Böbrek Yetmezliği
- Osteoartrit
- Patellar Luxasyon
- Çoklu Organ Yetmezliği
- Diabetes Mellitus
- Epilepsi
- Hepatik Lipidoz
- Myestenia Gravis
- Pankreatit
- Anemi
- Cerebellar Ataxia
- Hipertiroidizm
- IBD
- Keratokonjuctivitis
- Korneal Ülser
- Osteomyelit
- Özefagit
- Parapleji
- Açık Yara
- Omurilik Travması
- Suspensor Lig Hasarı
- Tendon Yırtığı
- Decubitis
- Flegmon
- Keratitis Pannosa
- Scolioz
- Black Skin Disease
- Lumbal Spondilit
- Shar-Pei Fever
- Enfeksiyöz
- Distemper
- Fcov
- FIP
- Toxoplasmosis
- Feline Calici Virus
- Feline Herpes Virus
- Erlischia
- Leischmania
- Panleukopenia
- Pneumonia
- Mycoplasma
Ailemin küçük üyesi, bu tedaviye uygun mu?
Herkese uygun bir mezenkimal kök hücre tedavisi bulunmaktadır. Tedavide başarı zaman gerektirdiğinden, stabilize edilen hastalarda yanıt oranı oldukça yüksektir.
Kesin sonuç alır mıyım?
Minik dostlarımızın mizaçları gibi fizyolojileri de farklılık göstermektedir. Başarı oranımız her ne kadar yüksek olursa olsun, diğer her tedavi yönteminde ve beşeri tıpta da olduğu gibi kesin bir yargı oluşturamayız.
Tedavi süresinde nelere dikkat etmeliyim?
Mezenkimal kök hücre tedavisi uygulaması öncesinde, steroid ve non-steroid antiinflamatuvar uygulamaları kesilmelidir. İmmun stimulan ve aşı gibi uygulamalar yapılmamalıdır. Bu uygulamalardan yapılan varsa, tedavi öncesinde yapılan preparatın yarı ömrünün iki katı kadar süre geçmesi beklenmelidir.
Kök hücre tedavisi yapıldıktan sonra destek ve konvansiyonel tedavi kesilmemelidir.
Kök hücre tedavisinin bir süreç olduğu unutulmamalıdır.
En başarılı sonuç için ne yapmalıyım?
Mezenkimal kök hücre tedavisinin en önemli ayağı teşhistir. Teşhisin ardından uygun bir konvansiyonel tedavi hekiminiz tarafından takip edilmelidir. Daha önce geçirmiş olduğu veya yatkınlığı olan hastalıklar belirlenmelidir. Sekonder olarak oluşan enfeksiyonlar ve iatrojenik riskler göz önüne alınmalıdır.
Konvansiyonel tedavi, laboratuvar iyileşme görülmeden terk edilmemelidir.
Kendi dostumun hücrelerini saklayabilir miyim?
Dostunuzun gireceği bir operasyon sırasında, hekiminizden yardım alarak, hücre bankamızdan yararlanabilirsiniz.